Petroglyfy

Tak jo, dnes jsem šlapal ráno obtěžkán přístroji ... jsme taková partička přátel. Občas se pošleme řádně do prdele, kromě Evy tedy, ... občas vypijeme láhev vodky. 🕖

Trmácíme se přes půl, nebo třetinu cizí země, abychom si na vlastni oči a vlastni duši zažili labyrinty viděli a zaznamenali petroglyfy... proste jsme si řekli, ze nás to hodně zajímá. 

Nejsme žádní specialisté, badatelé, archeologové a tak podobně, ale presto jsme s sebou na cestu vzali přístroje za statisíce. Korun 💰, představte si. Vezeme kromě kvalitních zrcadlovek od Nikonu 📷, jednu úžasnou kompaktní Sony 📽 kameru, kterou ovládá úžasný člověk Martin Čech. Další Sony outdoorovou kamerku 📹, ale pak taky naprosto unikátní 360 stupňový fotoaparát, žádné ořezávátko, pěkně 4-snímací kamery v hliníkovém těle NCtech; tři počítače, a laserový scanner Faro a pak skvělý dron DJI.

Nic z toho není z půjčoven ani z grantů. Všechno jsou to naše vlastni hračcky.
Naši Ruští přátelé říkali, ze s námi není moc srandy. Vždy večer ukládáme data, nabíjíme, ošetřujeme hračky.

A je prima, že když zůstaneme na jednom miste jako třeba tady v Bělomorsku a sem tam s někým popovídáme, už druhy den se o nás ví v regionálním muzeu a zajímají se, proč to děláme a kdo nás platí. 

A pak jen vrtí nechápavě hlavou, když se dozví, ze tu mokneme a sušíme a klepem kosu a pak do sebe lijeme čaje, nebo i stakančik vodky jen tak.

A je moc prima, ze oni tu naši badatelskou práci uznávají ...

Mala ukázka prvních fotografií petroglyfů. Stáří je 🔎 
cca 6.000 - 7.000 let 

Filip

Podpořte nás ZDE.

foto Filip & Eva Vrtalová











Komentáře

Oblíbené příspěvky